ahol társadalmi jelentés születik

Szociodráma

Szociodráma

Konfliktusmegoldás indulatok megélésével vagy közösségi stratégiákkal

2017. február 17. - szociodrama

9281811463_eb3fa0ea8e_z.jpgHa a vezető arra kéri a szociodráma szereplőit, hogy a konfliktust indulataik segítségül hívásával oldják meg, saját maguk számára megnyugtatóan, akkor az aktuális játékos számára valóban megoldódhat egy, társadalmi szempontból is releváns probléma úgy, hogy azt utána a realitásban is megfelelő kiutat jelentsen.

Viszont a résztvevő közösség egésze számára kétséges, hogy ez az eljárás milyen eredménnyel jár. Hiszen az aktuális játékos a belső erőforrásait mozgósítja a megoldáshoz. Ez nem feltétlen kevés, hiszen, mint a pszichodrámában, a csoporttagok nézőként részesei egyfajta - katarzissal járó - megoldásnak, amellyel azonosulhatnak, tehát lehetséges, hogy számukra is változást hoz az élmény. Viszont, ha kidolgozott, közösségileg értelmezhető nyugvópontot találunk egy adott konfliktusnak a szociodrámában, akkor olyan megosztható erőforrást biztosítunka résztvevők számára, ami éppen közölhetősége miatt tágabb hatókörű. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szociodrama.blog.hu/api/trackback/id/tr4012269390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása